Friday, December 13, 2019

Tabldot Yemek Çeşitleri Nelerdir

Tabldot Yemek Çeşitleri Neler

Tabldot yemek hizmeti ile iş yerlerinde ya da çeşitli kurumlarda aylık olarak verilecek olan yemekler en başından belirlenir. Yani aylık bir yemek listesi çıkarılır ve bu şekilde işletmede çalışmakta olan tüm personeller, ay içerisinde hangi yemekleri ve hangi gün yiyebileceğini kolayca görür. Ayrıca tabldot yemek hizmeti içerisinde yer alan yemek çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;

  •          Çorba
  •          Ana yemek
  •          Pilav ya da makarna
  •          Tatlı, cacık, yoğurt ya da salata
Bu çeşitler her gün farklı kombinasyonlar ile çalışanlara sunulur. 

Örneğin pazartesi günü mercimek çorbası, tavuk sote, pirinç pilavı ve cacık çıkarken Salı günü domates çorbası, etli yahni, bulgur pilavı ve salata çıkabilir. Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi yemek listeleri gün gün aylık liste halinde yayınlanır ve böylece hangi gün nelerin yenebileceği öğrenilmiş olur.

Tabldot yemek hizmeti kapsamında bazı öğünlerin içerisinde olması gereken gıdalar vardır. Çünkü aylık olarak gerçekleşecek olan beslenme içerisinde çeşitli kurallar sağlanmış olması gerekir.


 Aksi taktirde çalışanlar gerekli kaloriyi alamaz ve bu konuda olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Ay içerisinde verilmesi gereken gıdalar arasında et, tavuk, sebze, bakliyat ve tatlı dengesinin her zaman korunması gerekir. Bu durum çalışanların gün içerisinde daha verimli olmasında ve aynı zamanda çeşitli hastalıklara karşı direnç göstererek hasta olmamasında önemli bir yere sahiptir.

No comments:

Post a Comment